10 stvari, za katere želim, da bi jih hči vedno pomnila

Ko opazujem svoji hčeri, vedno znova razmišljam, kaj želim, da odneseta s seboj v življenje. Ko sem to poskušala strniti v neke vrste pismo, je nastalo tole: 

mama hci3

1. Živi svoje življenje. Čeprav srkaš vzorce, ki smo jih vzpostavili v naši družini, to ne pomeni, da moraš te vzorce ponavljati. Naredi tisto, za kar sama čutiš, da je res tvoje in da je dobro.

2. Živi danes. Preteklosti ne moreš spreminjati in tudi prihodnosti ne moreš živeti sedaj. Lahko pa živiš ta trenutek in ga v polnosti izkoristiš.

3. Ljudi ne moreš spremeniti. To velja tako za družinske člane, prijatelje, kot tudi fante. Spremeniš lahko samo sebe in svoj odnos do drugih. Če z nekom nikakor ne najdeš skupnega jezika, je skoraj gotovo najbolje, če gresta vsak svojo pot. 

4. Razišči, kaj je tvoja strast, in najdi način, kako jo lahko živiš. V življenju boš srečna, če boš delala to, kar te resnično veseli.

Za življenje ni zemljevida. Ugotovi, kaj te res osrečuje, pa čeprav ti bo vzelo več časa, kot drugi pričakujejo.

5. Za življenje ni zemljevida. Zato nikar ne poslušaj ljudi, ki mislijo, da bolje od tebe vedo, po kateri poti bi morala iti, kakšen poklic bi si morala izbrati in kdaj bi se morala poročiti. Ugotovi, kaj te res osrečuje, pa čeprav ti bo vzelo več časa, kot drugi pričakujejo.

6. Na svetu bodo vedno negativci. Ne moreš jih spremeniti, zato jih raje ne poslušaj.

7. Tvoje prioritete niso nujno enake prioritetam drugim. Vsak od nas ima nekoliko drugačne potrebe in prav je, da se ravnaš po svojih.

8. Zagovarjaj svoje vrednote. Tudi ko bodo vrstniki pritiskali nate, ostani močna. Si dober človek in zaupaj svojemu notranjemu čutu.

9. Zavedaj se svoje vrednosti. Čudovita in enkratna si. Mnoga dekleta tega ne dojamejo in iščejo svojo vrednost pri fantih, v drogah, alkoholu. Zate si želim, da bi izbrala boljšo pot. Da verjameš vase in veš, da si edinstvena.

10. Bodi iskrena. Bodi to, kar si, in se nikar ne skrivaj ali opravičuj. 

*****     *****     *****

Kolikokrat ste lani prebrali članek na iskreni.net?

Kolikokrat so se vas članki dotaknili? Vam pomagali pri družinskem življenju? V vas prebujali kulturo življenja?

Bi družine v Sloveniji kaj izgubile, če bi iskreni.net ugasnil?

Če menite, da je iskreni.net nepogrešljiv v slovenskem prostoru, vas prosimo, da pomagateDonirajte, da bomo lahko ustvarjali vsaj še eno leto, do maja 2018.

doniraj-sedaj-iskreni-300

Pomladna donacijska akcija je skupna donacijska akcija za naša portala iskreni.net in domovina.je. Donirate lahko samo za enega od portalov ali oba skupaj (v tem primeru sami izberete, kako razdelite donacijo).

druzina donacijska-500

Foto: dailyparent.com

4.7
19 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.