7 razlogov, zakaj se ne bi bila smela poročiti z njim ...

Kaj storiš, ko ugotoviš, da moški, s katerim si poročena, ni tisti princ na belem konju? Premisliš ob sedmih razlogih, zakaj se sploh ne bi bila smela poročiti z njim ... A si se. Ti je res žal?

princ2

Ameriška profesorica angleščine, žena in mama Katie Nielsen je pripravila seznam sedmih stvari, o katerih se ženskam splača premisliti, ko se začnejo enkrat spraševati, zakaj so se sploh poročile "s tem moškim", ki se jim je nekoč zdel kot iz sanj. Danes pa ...

1. Ne izgleda kot Brad Pitt

Pravzaprav s tem, ko leta bežijo in njegov trebuh raste, izgleda vse manj in manj kot sanjski princ, s katerim si se poročila. A če pogledaš malce natančneje, boš opazila, da so tiste gubice ob njegovih očeh nastale v vseh tistih trenutkih, ko sta se skupaj smejala. Njegova koža, ki je daleč od popolne, je postala takšna tudi zaradi vseh ur na soncu, ko je z otroki igral nogomet. Obroč okrog njegovega pasu je ostanek solidarnostno pridobljenih kilogramov, ki jih je nabral vsakokrat, ko si ti v trebuhu nosila vajinega otroka. Šarm in eleganca sta se morda umaknila in naredila prostor pleničkam in potičkam iz peska, a to še ne pomeni, da njegov obraz ne zažari vsakokrat, ko te zagleda. In obratno.

princ4

2. Ne zasluži milijona evrov letno

Zakaj? Ker se je odločil, da bo raje več časa preživljela s tabo in z otroki, kot pa da bi se gnal za naslednjim večjim napredovanjem na delovnem mestu. Veliko in pridno dela, domov prihaja utrujen, ampak se zaveda, kako pomembno je njegovo delo za družino, in je ponosen na vse, kar sta ustvarila skupaj. Morda nikoli ne bosta povsem rešena finančnih skrbi, vendar bosta v tem vendarle vedno skupaj in bosta ob tem postajala vedno boljša zakonca in starša.

3. Ne vozi rdečega športnega avta

... avto, ki ga vozi, pa ima za sabo že na stotine prevoženih kilometrov in je vedno umazan. A ti kilometri predstavljajo nekatere od najlepših trenutkov in počitnic, ki ste jih preživeli skupaj. Umazan je, ker med vsem tem prevažanjem otrok v šolo, na krožke in predglede enostavno ni časa še za skok v avtopralnico. Vaše življenje je polno smisla, smeha in ljubezni in ta dobro rabljeni in zelo redko posesani avto je čudovit odraz tega.

princ3

4. S tabo se ne strinja v vsem

Pravzaprav se včasih zdi, kot da se ne strinjata o ničemer. Ampak, skušaj si predstavljati, kako dolgočasno bi bilo življenje, če v njem ne bi bilo raznolikih mnenj in nobenih alternativnih pogledov na svet. Njegov jin k tvojemu jangu pomaga uravnotežiti tvoje močne in tvoje šibke strani. In čeprav morda prebedita celo noč v pogovoru, ker nočeta iti spat jezna, na koncu vendarle prideta do boljše zamisli, kot bi se je bil kdaj koli sposoben zamisliti samo eden od vaju.

5. Ne prinaša ti vsak dan rož

Hvala Bogu, ker to bi bilo zares drago pa še hitro bi vam zmanjkalo prostora zanje v hiši. Namesto tega pa pospravlja kuhinjo (čeprav ga je mogoče treba včasih na to spomniti), odnaša smeti in te zvečer tesno objame. Obstaja veliko načinov, na katere ti tvoj moški pokaže, da te ima rad; ne zapiči se le v enega samega.

6. Ne pospravi vsega za sabo

Iskreno povedano on verjetno misli, da bo svoje cunje lažje našel, če bodo ležale povsod naokrog. Njegova vetrovka leži na omarici v predsobi, ker je zunaj na igrišču tako pihalo, njegove blatne hlače pa so ostale na tleh, ker je bil izmučen po celi soboti dela na vrtu. Vsak kos oblačila, ki kje obleži, pripoveduje svojo zgodbo. Zaustavi se za trenutek in ji prisluhni.

princ

7. Ni popoln

A tudi ti nisi. Smisel življenja je, da postajaš vsak dan boljši, da se soočaš s svojimi izzivi in šibkostmi ter da se učiš ljubiti kljub vsem tem nepopolnostim. Odpuščajta drug drugemu in vabita Boga v vajin zakon. Z Bogom, s potrpljenjem in z naklonjeno držo boš ugotovila, da je ta tvoj neredni, zabavni, tečni, sladki moški nenazadnje le pravi zate.
Ko se zaljubimo, pogosto vidimo je najlepšo plat drug drugega. A življene ni enodimenzionalno, je živ 3D portret. In dlje ko ga gledaš, zanimivejši in lepši postaja.

 

Vir: Familyshare.com
Prevod: Mica Škoberne

Foto: huffingtonpost.com, twogetherforever.com, socialmoms.com, Dina Goldstein

 

3.3
15 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.