[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/sites/cimpi/iskreni.net/subdomains/www/html/libraries/rokcommon/RokCommon/ClassLoader/ApcLoader.php on line 34: apc_store(): Potential cache slam averted for key '07b5e4108ade2081656653029d707eb2-rokcommon_classesJPathway'

Žena ne želi biti več z mano

brez dekleta oz. fanta, ko je edina vez med nama otrok ...
83 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a vidra » 19. maj 2014 - 21:13

če se je samo eden od partnerjev pripravljen spremeniti potem nima smisla vstrajati v odnosu. moja dva sta taka in verjemi da bi raje videla da bi se ločila kot pa životarita v nekem takem odnosu.

včasih pač ne gre. moraš si priznati in živeti naprej.
Uporabniški avatar
vidra
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 4. januar 2014 - 18:38

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a solatko » 19. maj 2014 - 21:26

Vidra, če prav razumem eden od tvojih se trudi za odnos? Al sta že oba obupala in se zadovoljila z životarjenjem? Mi se tukaj menimo, da je treba podkurit, samo ne z nasiljem in tudi ne s popuščanjem, prilagajanjem. :wink: :lol:
solatko
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 16. junij 2008 - 18:13

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a vidra » 19. maj 2014 - 21:37

samo eden od njiju se je do nedavnega trudil medtem ko drugi ni kazal znakov zainteresiranosti. moj point je da tak odnos ne pelje nikamor
Uporabniški avatar
vidra
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 4. januar 2014 - 18:38

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a solatko » 19. maj 2014 - 23:21

Ok, iskrena hvala za tvoj point. Me pa zanima(če si pripravljena zaupat, če ni preveč boleče), kaj opažaš sedaj, ko se ne trudi nihče? Kaj ti misliš, kaj so razlogi, da se ta pasivni ni odzval na trud?
solatko
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 16. junij 2008 - 18:13

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a vidra » 20. maj 2014 - 17:39

ni se odzval na trud ker je prepričan da vse dela prav in je vse krivda drugega. sedaj ko se nihče ne trudi se prepirata cel dan in se ne znata nič normalno zmenit. zelo zabavno se je zbujat ob 6ih zjutro zaradi kričanja v sosednji sobi. ne funkcionira nič. kuhinja je za popravit pa drugi blokira sam zato da bo po njegovo in podobno... eden deluje po "sam da bo po moje" principu

ampak to so že une "od mene ne dobiš nič" igrice ki jih ti verjetno ne poznaš. na kratko nič ne deluje in vsi potujemo navzdol s svetlobno hitrostjo z obema vred.
Uporabniški avatar
vidra
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 4. januar 2014 - 18:38

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a zebra » 20. maj 2014 - 19:22

Problem je, ker nihče noče popustit. Grozno je, ko zakon postane igra moči in eden ne vidi več niti partnerja niti otrok, ampak samo še to, kako bo zmagal in kdo bo glavni. Običajno je eden preveč napihnjen in hoče posebne privilegije, drugi pa noče igrat te igre. Napihnjeni in stisnjeni bosta oba povedala isto: "Grozna krivica se mi dogaja, tako ne gre več, povejte mu/ji, da tako ne gre..." Napihnjeni ima običajno več moči v rokah (boljšo plačo, lastniško stanovanje, lahko je bolj brezobziren do otrok...). Tisti, ki recimo ne more biti brezobziren do otrok, je vedno v podrejenem položaju, sploh če nima denarja in nima svoje strehe nad glavo, kamor bi se lahko zatekel z otroci. Ampak seveda pa se zaveda, da ni dobro za otroke, da gledajo doma sužnjelastništvo in se čuti dolžnega ukrepat. Problem, ker obe strani doživljata enako - napihnjeni noče pomit posode, ker misli, da je potem copata, stisnjeni pa je tudi noče pomit, ker crkava in ve, da mora začet postavljat meje. Oba sta prepričana, da se jima dogaja velika krivica. In imamo praktično nerešljiv konflikt, veliko jeze, užaljenosti in žal tudi napuha, ki je bojda hudičev najljubši greh :? Treba je ločit med napuhom in resnično stisko. Če se nekdo počuti utesnjen in copata, ker ga partner prosi, naj doma pomaga namesto da zabije popoldne na motorju, je to napuh. Če se nekdo počuti do konca uničen, ker že 10 let ni prav spal in je 24 ur/dan v službi in je vsa logistika in vsa zoprnijada od gospodinjstva na njem in za to niti denarja ne more zahtevat - je to resnična stiska.
Uporabniški avatar
zebra
 
Prispevkov: 1616
Pridružen: 30. november 2007 - 18:34

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a solatko » 21. maj 2014 - 09:28

vidra,
hvala še enkrat, da si napisala. Tako zelo žalostno, boleče.

Škoda, da je tvoja mama obupala in se zapletla v te igre, saj s tem ni nič pridobila, samo tudi sama bo bolj prizadeta ob tem. Vem, da je težko, ko ni odziva, samo ko bi le našla kaj bolj pametnega kot maščevalnost, izsiljevanje, nasilje.

Sem pa tudi sam doživljal razne scene pri svojih starših. Žalostno.

Upam, da bosta tvoja le prišla k pameti. Moja nista. Sta se ločila. Pa še sedaj živita drug z drugim(v mislih), predvsem oče. Mislim, da je treba te stvari razrešit, drugače jih kar nosiš s sabo - tudi če se ločiš.
Te igre se potem prenašajo tudi v odnos do otrok. In predlagam ti, glede na to, da se mi zdiš modra, da se ob tem ti naučiš prave drže. Da ne boš reagirala užaljeno, nasilno,... Tako boš zgled tudi njima. Morda se lahko pogovoriš s kakim družinskim terapevtom, da ti kaj koristnega svetuje...
solatko
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 16. junij 2008 - 18:13

Re: Žena ne želi biti več z mano

OdgovorNapisal/-a MatejM » 19. november 2017 - 16:19

Motorist napisal/-a:Tako, OBA se morata tako obnašati, OBA se morata tako obnašati, da bo drugemu ljubo. Kdor se odloči za zakon in odnos, se BO tako obnašal, kot je drugemu ljubo. Žena tako kot je možu in mož tako kot je ženi. Partnerju enostavno PRIPADA moje ljubeče obnašanje, ki je tako, kot si ON ŽELI! To je odločitev, ki je ne moreš sprovocirat (mal lahko pomagaš, tudi s piskri in še čem) ampak, še vedno je podarjanje ODLOČITEV. Konec konce je to Božji načrt, kot je Želvica lepo opisala.

Vi in vaš božji načrt

Slika
MatejM
 
Prispevkov: 412
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Prejšnja

83 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6

Vrni se na Ločeno življenje in samskost

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov

PROGRAMI ISKRENI.NET