Pomoč pri NND-ju: MabyeBaby in testi

Ženski cikel, zanositev, naravne metode (NND), uravnavanje spočetja, neplodnost ...
2 prispevkov • Stran 1 od 1

Pomoč pri NND-ju: MabyeBaby in testi

OdgovorNapisal/-a Chiara.L » 15. februar 2017 - 09:52

Pozdravljeni,

jaz pa pišem, ker bi rada podelila svoje dobre izkušnje z dvema stvarema, ki mi pomagata pri NNDju. Sama čutim, da je vsakodnevno merjenje temperature zame preveč nesigurno in naporno. Seveda bom to ohranila še naprej, sem pa poiskala še kaj kar bi mi pomagalo pri bolj sigurnem NNDju (ker trenutno še ne želiva zanositi).

Na YT sem videla, da neka mama priporoča mini mikroskop za opazovanje sline (Fertile focus). Ko sem ga poiskala, ga preko Amazona seveda ne dostavljajo v Slovenijo in veliko žensk je omenilo, da je zelo slabe kvalitete. Hvala Bogu mi je med oglase na facebooku dalo MabyeBaby! To pa je slovenski dobavitelj (srbski proizvajalec). Gre za mini mikroskop, ki zgleda kakor šminka. Preden vstaneš na lečo dodaš svojo slino, pustiš, da se posuši in nato skozi ta mini mikroskop pogledaš kakšne strukture je slina. Če je praprotaste oblike, si v fazi ovulacije. Za 100% pa vzporedno delam tudi ovulacijske teste, ki sem jih dobila na Amazonu (OneStep), ki so preprosti in precej natančni. Bistvo: vsi znaki - slina, sluz, temperatura in testi sočasno pokažejo ovulacijo. Tako, da lahko rečem, da zelo priporočam MabyeBaby. Enkrat ga kupiš in drži več let. Je preprosto, na to ne vpliva vsaka motnja, paziti moraš samo to, da sline prej ne "razredčiš" z vodo, sokom, kavo. :wink:

Če ne drugače pa mogoče samo, da Iskreni.net vključite v kakšen članek pomoč k metodi Sensiplan. Sama sem se komaj dokopala do teh podatkov oz. kaj še obstaja, da bi mi pomagalo pri NND-ju.

Lepo bodite!
C
Chiara.L
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 6. maj 2014 - 15:58

Re: Pomoč pri NND-ju: MabyeBaby in testi

OdgovorNapisal/-a iskalka » 17. februar 2017 - 18:40

Chiara L, za zanositev ali izogibanje nosečnosti je odločilnega pomena sluz materničnega vratu. Kot veste, se ta izloča lahko že 6 dni pred ovulacijo in če imate kadarkoli takrat spolni odnos, lahko zanosite. Tako da je opazovanje sluzi najbolj zanesljiv način ugotavljanja plodnosti, kajti naprave lahko izmerijo vsebnost hormona malo pred ovulacijo, ko je sluz že prisotna, to pa ni.najbolje, če nočete zanosit. :) FertilityCare je krasna metoda za opazovanje sluzi, enostavna in jasna, standardizirana in zanesljiva pa še manj dela je z njo kot s testi. ;)
iskalka
 
Prispevkov: 20
Pridružen: 26. september 2011 - 17:57


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Naravno načrtovanje družine in kontracepcija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

PROGRAMI ISKRENI.NET