Spolnost po poroki

Ženski cikel, zanositev, naravne metode (NND), uravnavanje spočetja, neplodnost ...
2 prispevkov • Stran 1 od 1

Spolnost po poroki

OdgovorNapisal/-a sončnica_92 » 27. junij 2017 - 17:35

Pozdravljeni.

Nisem našla podobne teme, zato odpiram novo. Pred kratkim sem se poročila. Z možem sva skupaj 7 let, pred poroko sva bila vzdržna, zato se je raziskovanje na področju spolnosti za naju pravzaprav šele začelo.

Odločila sva se za NND, o tem sva se pogovarjala že pred poroko, s tem se oba strinjava in metodo tudi precej dobro poznava. Me pa zanima nekaj drugega, žal je o tem povedanega zelo malo. Ker želiva imeti zakonsko spolnost, ki je všeč Bogu, imava par moralnih pomislekov.

Oba veva, da je popolna spolna združitev iz verskega pogleda samo spolni odnos, ki se konča z izlivom sperme v nožnico (kar pride trenutno pri nama v poštev samo v neplodnih dneh). Zanima me, kako je z drugimi oblikami spolnosti kot npr. oralno zadovoljevanje? In pa npr. v plodnih dneh, ko se spolnih odnosov vzdrživa-je takrat "dovoljeno" vzpostavljati kakšen spolni stik (čeprav veva, da se ne bo končalo s spolnim odnosom), recimo božanje po intimnih predelih?

To naju zelo bega, ker nimava razčiščeno, kaj poleg dejanskega spolnega odnosa, je v zakonski zvezi še dopustno za čisto in Bogu všečno spolnost.

Že vnaprej se zahvaljujeva za pomoč!
sončnica_92
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 27. oktober 2015 - 17:14

Re: Spolnost po poroki

OdgovorNapisal/-a Želvica » 28. junij 2017 - 18:10

Živjo!
Jaz bi vama najprej priporočila knjigo Seks, kakršnega ne poznate (Ksawery Knotz).https://www.iskreni.net/trgovina/product/seks-kakrsnega-ne-poznate/ Krasna knjiga, ki obravnava vse omenjene dileme in še vse kaj drugega, napisana pa na razumljiv način in tako da pritegne in navduši. Meni jo je bilo užitek brati.

Potem pa bi dodala, da mene osebno precej moti govorjenje o "dovoljenem" in "prepovedanem". Čeprav se tudi sama trudim za Bogu všečno spolnost, tudi midva sva bila vzdržna pred poroko itd, pa me "dovoljeno-prepovedano" gledanje odbija in mislim, da spolnost ne bi smela biti zreducirana na skupek pravil. Spolnost je dar za nas in mi smo tako dar eden za drugega, namenjena je nam v veselje in izpolnitev. Če pa ves čas razmišljam ali je to v tem trenutku dovoljeno, pa ne morem videt svojega moža, ne zmorem preko sebe, se darovat in pri tem hkrati še uživat. Jezus je dal največjo zapoved - ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Kar se mene tiče, mi to pomeni tudi absolutno spoštovanje drugega. In to je zame edino pravilo. Sliši se zelo "visoko", ampak se da prevest v vsakdanjost. Božanje po intimnih predelih, ko ne moreta imeti spolnih odnosov? Kaj to pomeni drugemu? Kakšne občutke, dejanja sproži? Je to znak povezanosti? Je vir tesnobe (ker ne smeva naprej)? Enako za druge oblike intimnosti. Je drugemu všeč? Mu je nelagodno? Je zanj morda celo škodljivo (zdravstveno)?

Najti odgovore na to oziroma naučiti se spolnosti, je pa po mojem umetnost :) Ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je treba partnerja "preizkusiti", če se bosta sploh ujela v postelji. Lepe in zadovoljujoče spolnosti se naučiš s časom in - vajo :) Bit pozoren nase, na svoje občutke, na drugega, kaj vama obema odgovarja, kje se počutita svobodna, to so stvari, ki jih ugotavljaš z leti. Pa ne, da na začetku spolnost ni lepa. Le vedno lepša je :D
:hay:
Uporabniški avatar
Želvica
 
Prispevkov: 99
Pridružen: 24. februar 2012 - 01:32


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Naravno načrtovanje družine in kontracepcija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET