“Biti oče, biti mati je nekaj najtežjega in tega te nihče ne nauči …”

A v programih iskreni.net za očete in mame si prizadevamo prav to! Oglejte si vtise udeležencev skupine za očete, programa za mame in hčere "Čudovita princesa" ter seminarja sočutnega starševstva.

ivy

Decembrska donacijska akcija, v kateri zbiramo donacije za programe iskreni.net v letu 2017, poteka pod geslom Za iskrene in trdne odnose.

Prisluhnite, kako pomagamo pri iskreni.net graditi iskrene in trdne odnose očetov in mam s svojimi sinovi in hčerami.

Tjaša in Goran Simčič sta spregovorila o tem, kako je biti starš nekaj najtežjega, a te tega nihče ne nauči. Na seminarju sočutnega starševstva sta pridobila konkretne informacije o tem, kako pristopiti k otroku. Poudarila sta, kako pomembno je, da k otroku ne pristopamo s silo in jezo, ampak umirjenostjo.

Seminar sočutnega starševstva je oblikovan z namenom, da starši začutijo sebe in prepoznajo svoje drže v odnosu do otrok. Sočutno starševstvo temelji na odnosu in sočutju do otrok ter nima povezave s permisivno vzgojo. Pri sočutnem starševstvu otroku postavimo meje, ki jih prepoznamo kot nujne in potrebne. Otrok prepozna avtoriteto starša, ta pa ne zraste iz strahu, temveč iz spoštovanja.

Marko Mavrič je v skupini za očete našel okolje, kjer so si očetje v medsebojno podporo. V pomoč mu je, ko vidi, da tudi drugi moški iščejo svojo očetovsko vlogo. Dragoceno mu je, da so v skupini moški, ki govorijo iskreno, tudi o svojim problemih.

Skupina za očete je namenjena izmenjavi izkušenj »dobrih praks« očetovstva in odgovarjanju na izzive, s katerimi se sodobni očetje srečujejo. S pomočjo konkretnih situacij so očetje vzpodbujeni k iskanju globljega stika z otrokom in trdnejšega sodelovanja z mamami.

Ivanka Kržišnik in Tjaša Simčič pa sta spregovorili o tem, kaj jima je dala delavnica Čudovita princesa, ki sta se jo udeležili skupaj s svojima hčerkama. Ivanki je pritegnilo, da sta bili na delavnico povabljeni skupaj s hčerko – tako je dobila potrditev, da je kot mama prva ob svoji hčerki pri vzgoji na področju ženskosti, telesnosti, plodnost. Tjaša želi kot mama prva vedeti, kaj se dogaja z njeno odraščajočo hčerko in s to delavnico sta se skupaj podali na hčerkino pot odraščanja.

Čudovita princesa je zabavna in poučna delavnica, namenjena odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom ter njihovim mamam. Deklice imajo priložnost, da v prijetnem ozračju prisluhnejo starosti primerni predstavitvi o odraščanju in spolnem dozorevanju ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru.

Januarja 2017 bomo prvič organizirali tudi delavnico Skrivnostna lepotica, namenjeno dekletom med 13. in 15. letom ter njihovim mamam. Namen delavnice bo dekletom pomagati razumeti spremembe, ki jih izkušajo, ter jim dati moč in zaupanje, da sprejmejo svoje spreminjajoče se telo in se v njem dobro počutijo. Mamam pa program daje spodbudo, kako v viharnih najstniških letih ohranjati stik s hčerko, ji vlivati samozavest ter pomagati graditi pozitivno samopodobo.

 

doniraj-sedaj-iskreni

 

Oglejte si tudi prvi video, v katerem so spregovorili pari, ki so svoje odnose utrdili s pomočjo e-priprave na zakon, svetovanja FertilityCare vikenda Zazrita si v oči.

4.4
8 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.