Kaj bi morali vedeti o prvi pomoči za dojenčke in otroke prav vsi starši?

Torki bodo na portalu iskreni.net v spomladanskem času namenjeni izobraževalnim oddajam »Z glavo nad težavo!«. V kratkih video prispevkih bomo podali razumljiva navodila, kako trezno in pravilno nuditi prvo pomoč dojenčku ali otroku ob poškodbah ali boleznih.

prva pomoc za otroke in dojencke

Kratke video oddaje so namenjene tako staršem kot tudi ostalim, ki preživijo veliko časa z dojenčki in otroki. V njih se bomo dotikali vprašanj in podajali jasne odgovore na to, kaj storiti v primerih, ko dojenček ali otrok od nas potrebuje hitro ukrepanje.

Dojenček pade s previjalne mize, otrok se začne dušiti, pojav vročinskih krčev – to je le nekaj izmed situacij, za katere žal pogosto mislimo, da se nam ne morejo zgoditi.

Toda nesreča se lahko zgodi kjer koli, kadar koli in komur koli in prva pomoč v takšnih primerih rešuje življenja. Kadar se torej z otrokom znajdemo v za zdravje in življenje kočljivem trenutku, je dobra opremljenost z znanjem nadvse dragocena.

Znanje prve pomoči dojenčkom in otrokom bo z nami delila Tatjana Lukner, srčna zdravnica z dolgoletnimi izkušnjami.

S strokovnega vidika nam bo podala smernice in osnovna navodila, da bomo znali odreagirati mirno in pravilno v morebitnih kritičnih trenutkih.

Več o sebi je povedala v spodnjem videu. Njeno življenje je zelo zanimivo, saj v svojem življenju združuje poslanstvi zdravnice in redovnice.

Znanja s področja prve pomoči dojenčkom in otrokom nam vedno primanjkuje in posledično lahko odreagiramo slabše, kot bi, če bi to znanje imeli.

Zato ne zamudite, začnemo že prihodnji torek, 28. marca 2017!

Oddaje bodo dostopne vsem donatorjem iskreni.net. Trenutno na iskreniPLUS poteka "Postna akcija za zakonce".

Snemanje in montaža: studio iskreni.net
Kostumografija: Trgovina za nosečnice Popek

4.6
17 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.