Srečanje voditeljev programov iskreni.net – kaj smo delali in kaj smo se naučili

Sredi največje julijske vročine je v moj predal priletelo vabilo vodje programov pri iskreni.net, Petre Lukan, ki z »največjim veseljem obvešča, da bo konec septembra skupno srečanje voditeljev programov pri iskreni.net.« Hm, seveda. Komaj čakam!

srecanje voditeljev17 01

Bolj se je približevala četrta septembrska sobota, težje je bilo iti. In je bilo na sončno soboto treba pustiti vse tri otroke pri starih starših ter oditi od doma (ja, voditelja sva oba z možem), so me (naju) prevevali kar malo mešani občutki.

Priti v prostore iskreni.net na Nazorjevi v Ljubljani mi je vedno lepo. Čeprav tja pridem skoraj vsak dan, se vedno počutim prijetno, vzdušje in okolje je prijazno, delovno. Tako je bilo tudi to soboto.

srecanje voditeljev17 13

Naklonjeni obrazi prijateljev, znancev, pa tudi manj znanih voditeljev, zbranih iz vseh koncev Slovenije, so naju pričakali ob uvodni predstavitvi in nato skupni molitvi in izročitvi dneva v Božje roke.

srecanje voditeljev17 08

Nagovorila nas je božja beseda iz Matejevega evangelija, kjer si Jezus izbere učence med ribiči in jim da novo poslanstvo. Ribiči ljudi …

Za uspeh pri našem »ribarjenju« potrebujemo dobro opremo. Zanjo je ta dan več kot strokovno, predvsem pa prepričljivo in navdušeno poskrbela Anja Hlača Ferjančič, simpatična novinarka in urednica nacionalnega radia, ki nas je konkretno podkovala v osnovah retorike.

srecanje voditeljev17 06

Če je morda to tega dne kdo od nas mislil, da stvar obvlada, nas je Anja vse »dobila na finto«: ujela in posnela nas je pri našem 'prvem vtisu', ki ga nikakor ne moreš narediti dvakrat. Upamo, da boste udeleženci naših programov opazili, kaj smo se v soboto naučili ;).

srecanje voditeljev17 13

Po preprostem skupnem kosilu nas je premamilo sonce na sosedovem dvorišču. Drugi del programa se je tako preselil na s soncem obsijan frančiškanski vrt, kjer smo se spopadli z raznimi temami, ki nas kot voditelje bremenijo: od osebne / strokovne rasti voditeljev, našega povezovanja, »dihanja skupaj« ter posredovanja našega dela širšemu krogu ljudi.

srecanje voditeljev17 09

Ob zaključku druženja smo bili enotnega mnenja, da so tovrstna druženja za voditelje nujna: ne le zaradi novih znanj in veščin, ki smo jih pridobili, ampak predvsem zaradi duha, ki se je razvil med nami. Naj bo čim bolj iskren!

***** ***** *****

Programe za zakonce, družine in mlade, ki jih ponujamo na iskreni.net, si lahko ogledate TUKAJ, lahko pa si tudi na dom naročite brezplačen programski katalog. Sporočite svoje ime, priimek ter naslov (pisarna@iskreni.net) in katalog/kataloge vam pošljemo v najkrajšem času!

programska17

5.0
11 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.