Zgodnji znaki nosečnosti

Kmalu po tem, ko boste sumili, da ste noseči, bo vaše telo potrdilo sume. Simptomi se od nosečnice do nosečnice razlikujejo.

zgodnja nosecnost

Zgodnji znaki nosečnosti so naslednji:

  1. Utrujenost - nimate več vzdržljivosti za običajne dejavnosti, kot so hoja v hribe ali ostati pokonci pozno v noč. Ta se pojavi zato, ker vaše telo rabi ogromne količine energije za spremembe v nosečnosti.

  2. Slabost in bruhanje – jutranja slabost se lahko zamenja z gripo ali občutek, da vam nekaj »fali«. Morda boste preobčutljivi, čutili slabost skozi cel dan ali pa vas bo sililo na bruhanje in boste celo izbruhali vse, kar boste spravili vase.

  3. Izostanek menstruacije - čeprav lahko izostanek menstruacije povzročijo tudi drugi faktorji, kot je npr. stres, je ravno ta običajno prvi znak nosečnosti.

  4. Rahli madeži krvi – Krvavitev ob ugnezdenju jajčeca je mogoče zmotno zamenjati za menstruacijo. Nekatere ženske v prvih mesecih nosečnosti krvavijo v času, ko naj bi imele menstruacijo.

  5. Odpor do vonjav, alkohola in dima - ko ste noseči, se vklopi mehanizem varovanja dojenčka. Opazili boste, da boste po kavi, alkoholu, cigaretnemu dimu počutili slabo.

  6. Želja po hrani – pogosto si v nosečnosti zaželite hrano, po kateri ste v preteklosti le redko segli. Vaš okus se lahko spremeni in namesto prej ljube sladke hrane vas kar naenkrat privlači slana ali obratno.

  7. Spremembe na dojkah - spremembe so podobne predmenstrualnim, le da so bolj intenzivne: zbadanje v bradavicah, prsi so polnejše in občutljive, kolobar okoli bradavic (areola) začne temneti, drobne žleze na areoli se povečajo.

  8. Neugodje v medeničnem področju - to nelagodje lahko čutiti v celotnem spodnjem delu trebuha in medenici. (Enostranska ostra bolečina ni normalna, zato v tem primeru obiščite ginekologa).

  9. Pogostejše uriniranje - na začetku boste urinirali pogosteje zaradi nosečnostnih hormonov. (Pozneje boste morali pogostejše uriniranje zaradi pritiska na mehur, ki ga povzroča vedno večja maternica).

Za komentiranje se prijavite.